mandag 11. januar 2010

Muse

Gruppen, som består av vokalist, gitarist og pianist Matthew Bellamy, bassist Chris Wolstenholme og Dominic Howard på trommer spiller mest progressiv og alternativ rock. Matthew er kjent for sine herlige riff og variasjoner i sangene. Sangene, som er i hovedsak skrevet av Matthew, handler mye om kjærlighet, politikk og om det finnes noe mer mellom himmel og jord. Bandet ble stiftet i 1994, og i 1999 gav de ut sitt første album ”Showbiz”.

I tillegg til Showbiz har Muse gitt ut 4 andre studioalbum: Origin of Symmetry, Absolution, Black holes and revelations og Resistance. De har også gitt ut to livealbum: Hallabaloo og H.A.A.R.P. De mest kjente sangene er Knights of Cydonia, Starlight, Unintended, Supermassive black hole og Uprising for å nevne noen. Du kan høre alle sangene til Muse på hjemmesiden.

Bandet er verdenskjent for sine gjennomførte og utrolig livekonserter. Jeg har selv vært på en av dem, sammen med Caroline, Rikke, Silje og Vilde, og det må ha vært en av de største opplevelsene i mitt liv. De startet med singelen ”Uprising” fra det nyeste albumet ”Resistance”. Det var helt fantastisk, og du kan se introen og sangen her! På bildet står vi og venter før oppvarmingsbandet "The Horrors" skulle begynne. Bildet over er fra konserten.

Lengre nede på siden kan du se Muse fremføre sangen ”MK Ultra” fra turneen sin. Den er fra konserten i Tyskland.


Muse har fått mange kåringer for deres utrolige liveopptredener. Dagen etter de spilte i Norge ble de kåret til ”Best act in the world” på Q Awards.


Kilder:
Filmen fikk jeg på mail fra www.muse.mu
bildet fra konserten er også hentet fra www.muse.mu



1 kommentar:

  1. Du skriver engasjerende om yndlingsbandet ditt. Ingen tvil om at du elsker musikken! Jeg elsket Muse selv.. spesielt "unintended" ...:)

    SvarSlett